<

Bun venit in comunitatea Investitorul Inteligent!

Educatia Financiara in Romania

Bine ati venit in comunitatea Investitorul Inteligent care a luat nastere din dorinta romanilor de a avea acces la educatie financiara de calitate, capitol la care sunt extrem de deficitari. Avand in vedere acest lucru, in Romania au aparut peste noapte nenumarati educatori financiari ce poseda cunostinte indoielnice si al caror scop principal este sa faca bani din ignoranta celor aflati la inceput de drum in investitii.

Acest proiect pune individul in fruntea comunitatii, interesul comun constand in cresterea calitatii informatiilor oferite si in parcurgerea impreuna a drumului spre independenta financiara. Este fara echivoc ca acest deziderat, desi legitim, este speculat din punct de vedere pecuniar de cei care vor sa se imbogateasca rapid pe seama celor care nu detin informatia.

Resurse educationale

Astfel, consider ca este imperios ca pentru cei dornici sa invete sa existe resurse educationale care sa le permita sa evite capcanele investitionale, sau altfel spus sa ia sfaturi de investitii de la cei care se afla in conflict de interese: pe de o parte vand cursuri de investitii, pe de alta parte promoveaza brokeri sau platforme de peer to peer lending recomandand anumite instrumente investitionale pentru incasarea unui comision de afiliere.

Comunitatea Investitorul Inteligent este deschisa tuturor celor care vor sa se educe in domeniul finantelor personale si investitiilor, insa accesul se va face pe baza de abonament lunar, pentru a evita intrarea in comunitate a celor care aterizeaza in mod intamplator. Cei care sunt la inceput de drum pot opta pentru pachetul basic, in timp ce cei care vor sa aiba acces la toate resursele pot alege pachetul care li se potriveste, abonandu-se in comunitate: http://patreon.com/investitorulinteligent

Comunitatea Investitorul Inteligent

Trebuie mentionat ca dincolo de pasiunea pentru investitii pe care o impartasesc membrilor comunitatii Investitorul Inteligent, o alta trasatura de baza care ne caracterizeaza este transparenta. Cu alte cuvinte, nu avem niciun interes ascuns, altul decat acela de a oferi informatii de calitate si de a face o munca de research in investitii care sa fie in folosul comunitatii.

Dincolo de abonamentele platite de abonatii comunitatii prin intermediul Patreon, la care am recurs pentru automatizarea platilor, noi nu incasam alti bani de la brokeri sau terte persoane pentru a le promova produsele sau serviciile. Neaflandu-ne in conflict de interese, ne focusam exclusiv pe munca de research si pe analizele care sunt oferite comunitatii.

Research si Transparenta in Investitii

In fiecare luna, portofoliul meu de investitii va fi disponibil abonatilor, care vor putea urmari fiecare miscare pe care o fac pe pietele financiare, atat pe piata locala, pe Bursa de Valori Bucuresti, dar si pe pietele internationale, acolo unde investesc preponderent prin fonduri mutuale manageuite pasibil, asa numitele ETF-uri (exchange traded funds), care de obicei au niste comisioane de administrare foarte scazute.

Consider ca cea mai buna investitie pentru un incepator este in educatie. A face parte dintr-o comunitate de oameni pasionati de investitii este cel mai bun mijloc prin care pot acumula cunostinte rapid si isi pot accelera drumul spre independenta financiara. Desigur, prin intermediul acestui blog sau al canalului de youtube, vor avea acces inclusiv la informatii gratuite, insa avand in vedere analiza risk/reward si costurile scazute ale abonamentelor comunitatii Investitorul Inteligent, consider ca aceasta este cea mai buna optiune.

MANAGEMENTUL RISCULUI

In final trebuie mentionat ca managementul riscului este foarte important in investitii, pietele de capital sunt volatile iar rezultatele din trecut nu reprezinta o garantie pentru cele care vor urma. Prin urmare, aversiunea la risc, orizontul investitional, gradul de complexitate al instrumentelor financiare, toate trebuie evaluate inainte de a lua o decizie investitionala in cunostinta de cauza. Desi toti isi doresc cat mai multa prosperitate, temelia finantelor personale o reprezinta defensiva si ideea transmisa si de Warren Buffett, si anume ca prima regula in investitii este sa nu pierzi bani.

Daca ai nevoie de sprijin cu privire la gestiunea banilor si a finantelor personale, fie ca vine vorba de economisire sau investitii, sunt aici sa te ajut. Pentru analiza finantelor tale personale, iti recomand sa apelezi cu incredere la sedintele de coaching 1-1.

Daca iti doresti sa atingi libertatea si prosperitatea financiara, este imperios sa te educi din punct de vedere financiar si sa investesti eficient. Poti parcurge Ghidul Investitorului Incepator pentru a te pune la punct cu riscurile investitiilor financiare si a descoperi cum iti poti construi un portofoliu simplu si eficient pe care sa-l detii pe termen lung.

Nu trebuie sa parcurgi drumul spre independenta financiara de unul singur, fiindca poate parea anevoios. Alatura-te unei comunitati de oameni motivati care au aceleasi obiective si obtine accesul la informatii de calitate, care sa-ti calauzeasca drumul. Aboneaza-te acum pe Patreon si vei obtine acces inclusiv la grupul privat de facebook si la continutul premium.

One thought on “Bun venit in comunitatea Investitorul Inteligent!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *